legjobb ingyenes kulcsszókutató eszköz

8 legjobb ingyenes kulcsszó kereső eszköz

Az ingyenes eszközök előnyei

Az ingyenes kulcsszó kereső eszközök kiválóan alkalmasak kezdők számára, vagy azok számára, akik még nem rendelkeznek nagy költségvetéssel. Ezek az eszközök lehetővé teszik a különböző kulcsszó ötletek felfedezését, anélkül, hogy bármilyen pénzügyi kötelezettséget vállalnánk. Bár az ingyenes eszközök nem rendelkeznek olyan kiterjedt adatbázissal és funkciókkal, mint a fizetős változatok, mégis értékes információkat nyújtanak a kezdeti kutatásokhoz.

A kulcsszókutatás három alapvető lépésből áll:

  1. Kulcsszó ötletek keresése, amelyeket az emberek keresnek.
  2. A kiválasztott kulcsszavak rangsorolási nehézségének ellenőrzése.
  3. A legjobb módszer kiválasztása a rangsoroláshoz.

Ebben a cikkben hét ingyenes kulcsszó kereső eszközt mutatunk be, amelyek segítségével ezeket a feladatokat elvégezhetjük.

A Google Keyword Planner használata

Bevezetés a Google Keyword Planner használatába

A Google Keyword Planner (GKP) az egyik legmegbízhatóbb és legpontosabb eszköz a kulcsszókutatás terén, különösen, ha AdWords kampányokat is tervezünk futtatni. Az eszköz elsősorban hirdetési célokra lett kifejlesztve, de kiválóan alkalmas SEO célú kulcsszó keresésre is. Segítségével megtudhatjuk, hogy mely kulcsszavak iránt van nagyobb kereslet, és hogy melyek azok, amelyek a legrelevánsabbak egy adott témában vagy iparágban, mint például egy kávé webáruház esetében.

A kulcsszó ötletek generálása

Kezdjük azzal, hogy bejelentkezünk a Google Keyword Planner eszközbe, és válasszuk a „Discover new keywords” (Új kulcsszavak felfedezése) opciót. Itt beírhatjuk a termékeinket vagy szolgáltatásainkat leíró kulcsszavakat, például „kávé”, „őrölt kávé”, „kávébab”, stb. Az eszköz ezek alapján generál egy listát, amely tartalmazza a különböző kapcsolódó kulcsszavakat, kifejezéseket, a havi keresési volumenüket, a verseny mértékét és más hasznos információkat.

A kávé webáruház példája

Tegyük fel, hogy egy kávé webáruházat üzemeltetünk, és szeretnénk növelni a weboldalunk látogatottságát a keresőmotorokban. A Google Keyword Planner segítségével megtalálhatjuk azokat a kulcsszavakat, amelyek a legrelevánsabbak az üzletünk számára. Például, ha beírjuk a „kávé” kulcsszót, az eszköz olyan ötleteket adhat, mint „prémium kávébab”, „friss őrölt kávé” vagy „kávé kiszállítás”.

Google-keyword-planner

Az adatok értelmezése és a stratégia kialakítása

Az eszköz által generált adatok alapján meghatározhatjuk, mely kulcsszavakat érdemes a tartalmainkban és a weboldalunkon használni. Például, ha látjuk, hogy a „friss őrölt kávé” kifejezésnek magas a keresési volumene és alacsony a verseny, akkor érdemes lehet erre a kifejezésre optimalizálni a weboldalunkat, és részletes tartalmat készíteni, amely bemutatja a kávé őrlésének folyamatát, a különböző őrlési módszereket és tippeket ad a tökéletes kávé elkészítéséhez.

Az Ubersuggest használata

Az Ubersuggest fizetős lett

Az Ubersuggest sajnos fizetőssé vált viszont lehetőségünk van 7 napos próbaverzióra regisztrálni.

Az Ubersuggest bemutatása

Az Ubersuggest egy ingyenes kulcsszó kereső eszköz, amelyet Neil Patel, egy ismert digitális marketing szakértő fejlesztett. Az eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mélyreható kulcsszó ötleteket és analíziseket kapjanak, valamint betekintést nyerjenek a versenytársak SEO stratégiájába is. Az Ubersuggest különösen hasznos lehet a kávé webáruházunk SEO stratégiájának fejlesztésében.

Hogyan használjuk az Ubersuggest-et?

Az Ubersuggest használata egyszerű. Először is, látogassunk el az Ubersuggest weboldalára, majd írjuk be a keresőmezőbe azt a kulcsszót, amelyre fókuszálni szeretnénk, például „kávé”. Az eszköz ezután egy listát jelenít meg, amely tartalmazza a különböző kapcsolódó kulcsszavakat, kifejezéseket, a havi keresési volumenüket, a verseny mértékét és más hasznos információkat.

A kávé webáruház példája

Tegyük fel, hogy a kávé webáruházunk számára szeretnénk kulcsszó ötleteket kapni. Az „kávé” kulcsszó beírása után az Ubersuggest olyan ötleteket adhat, mint „kávé fajták”, „kávé előnyei” vagy „kávé receptek”. Ezeket az ötleteket felhasználva készíthetünk tartalmakat, amelyek bemutatják a különböző kávéfajtákat, a kávé egészségügyi előnyeit vagy akár egyedi kávérecepteket is.

https://app.neilpatel.com/

A kapott adatok alkalmazása

Az Ubersuggest által nyújtott adatok segítenek megérteni, mely kulcsszavak iránt van nagyobb kereslet, és melyek azok, amelyekkel nagyobb eséllyel tudunk jó rangsorolást elérni. Például, ha egy „kávé előnyei” kulcsszó alacsony versenysűrűséggel rendelkezik, de magas keresési volumennel, akkor érdemes lehet egy részletes, informatív cikket írni ebben a témában, hogy növeljük a weboldalunk láthatóságát és vonzóbbá tegyük azt a potenciális vásárlók számára.

A Keywords Everywhere használata

Az eszköz bemutatása

A Keywords Everywhere egy böngésző kiegészítő, amely kulcsszókutatási adatokat jelenít meg közvetlenül a keresési eredményekben, valamint egyéb népszerű platformokon, mint például a YouTube, az Amazon vagy az eBay. Az eszköz lehetővé teszi, hogy gyorsan hozzáférjünk a keresési volumenhez, a CPC-hez (kattintásonkénti költség) és a versenyhez kapcsolódó adatokhoz, anélkül, hogy elhagynánk a keresőmotorokat vagy más platformokat.

Hogyan működik a Keywords Everywhere?

A Keywords Everywhere telepítése után az eszköz automatikusan megjeleníti a kulcsszó keresési adatokat a keresési lekérdezések mellett. Például, ha a „kerti bútorok” kifejezésre keresünk, az eszköz megmutatja a havi keresési volumenét, a CPC-t és a verseny szintjét, valamint kapcsolódó kulcsszavakat és kifejezéseket is láthatunk, amelyek segíthetnek az ötletek szélesítésében.

Példa egy online bútoráruházra

Tegyük fel, hogy egy online bútoráruházat üzemeltetünk, és szeretnénk növelni a weboldalunk látogatottságát. A Keywords Everywhere segítségével könnyedén megtalálhatjuk azokat a kulcsszavakat, amelyek a legrelevánsabbak a termékeink számára. Ha például a „kerti bútorok” kifejezésre keresünk, az eszköz különböző kapcsolódó kifejezéseket is felajánl, mint például „kerti bútorok akció” vagy „kerti bútorok készítése”.

A kapott adatok elemzése és alkalmazása

Az eszköz által szolgáltatott adatok alapján jobban megérthetjük, mely kulcsszavak a legértékesebbek a bútoráruházunk számára. Azokat a kulcsszavakat, amelyek magas keresési volumennel és alacsony versennyel rendelkeznek, érdemes prioritásként kezelni a tartalomkészítés és az oldalak optimalizálása során.

Stratégiai tervezés a siker érdekében

A Keywords Everywhere használata során szerzett információk segítségével stratégiai tervezést végezhetünk, hogy mely kulcsszavakra koncentráljunk a jövőbeni SEO erőfeszítéseink során. Az eszköz segít abban, hogy időt és energiát spóroljunk, mivel közvetlenül a böngészőben kaphatunk hasznos adatokat, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan reagáljunk a piaci változásokra és optimalizáljuk weboldalunkat a legjobb eredmények elérése érdekében.

A Soovle használata

Az eszköz ismertetése

A Soovle egy sokoldalú kulcsszó kereső eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyidejűleg lássák a különböző platformokon, mint például a Google, YouTube, Bing, Amazon és mások, leggyakrabban keresett kulcsszavakat. Ez az eszköz különösen hasznos lehet, ha különböző online platformokon szeretnénk jelen lenni, és meg szeretnénk érteni, hogy milyen kulcsszavak iránt van kereslet az egyes platformokon.

A Soovle működése

A Soovle használata egyszerű. Csak írjuk be a keresett kifejezést a keresőmezőbe, és az eszköz azonnal megjeleníti a különböző platformokon a legnépszerűbb kapcsolódó kereséseket. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen összehasonlítsuk a különböző platformokon található kulcsszavak népszerűségét és relevanciáját.

Példa egy könyvkereskedőre

Tegyük fel, hogy egy online könyvkereskedő vagyunk, és szeretnénk tudni, milyen könyvek iránt van a legnagyobb kereslet különböző platformokon. Ha a „mese könyvek” kifejezést használjuk a Soovle-ben, láthatjuk, hogy mely címek, szerzők vagy témák a legnépszerűbbek a Google-on, Amazon-on, Bing-en és más platformokon. Ez segíthet abban, hogy jobban megértsük a célközönség érdeklődését, és ennek megfelelően alakítsuk ki a kínálatunkat és a marketing stratégiánkat.

A kapott adatok felhasználása

A Soovle által nyújtott adatok segítenek abban, hogy szélesebb képet kapjunk a piacról, és jobban megértsük a különböző platformokon található felhasználók igényeit és viselkedését. Az így szerzett információk alapján tudatosabb döntéseket hozhatunk a kulcsszavak kiválasztásában, és jobban személyre szabhatjuk a tartalmunkat a különböző platformokon.

Stratégiai tervezés a Soovle segítségével

A Soovle használata során szerzett ismeretek segítségével kialakíthatunk egy hatékony és sokoldalú SEO stratégiát, amely nem csak egy, hanem több platformon is eredményes lehet. Az eszköz segít abban, hogy a lehető legtöbb platformon maximális láthatóságot és elérést érjünk el, növelve ezzel a weboldalunk forgalmát és az üzleti siker esélyeit.

A Google Trends használata

A Google Trends bemutatása

A Google Trends egy ingyenes eszköz, amelyet a Google kínál, és amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megismerjék egy adott kulcsszó keresési trendjeit az idők folyamán. Az eszköz segítségével láthatjuk, hogy egy adott kifejezés milyen népszerűségnek örvend egy meghatározott időszakban, régióban vagy nyelven, és összehasonlíthatjuk különböző kulcsszavak népszerűségét is.

A Google Trends működése

A Google Trends használatához egyszerűen csak látogassunk el a weboldalra, és írjuk be a keresőmezőbe a vizsgálni kívánt kulcsszót vagy kifejezést. Az eszköz ezután egy grafikont jelenít meg, amely bemutatja a kulcsszó népszerűségének változását az idők folyamán, és lehetőséget kínál arra is, hogy megtekintsük a kapcsolódó kereséseket és témákat.

Példa egy turisztikai vállalkozásra

Tegyük fel, hogy egy turisztikai vállalkozást vezetünk Magyarországon, és szeretnénk tudni, hogy mely úti célok a legnépszerűbbek a turisták körében. A „látnivalók” kifejezés használatával a Google Trends-ben láthatjuk, hogy mely helyszínek iránt nőtt vagy csökkent az érdeklődés az elmúlt hónapokban vagy években.

Google trends

A kapott információk alkalmazása

A Google Trends-ből származó adatok segíthetnek abban, hogy jobban megértsük a piaci trendeket és a fogyasztói magatartást, és ennek megfelelően alakítsuk ki marketingstratégiánkat. Például, ha egy adott úti cél iránti érdeklődés növekszik, akkor növelhetjük azzal kapcsolatos tartalmak és ajánlatok számát a weboldalunkon.

Stratégiai döntések a Google Trends alapján

A Google Trends használata során nyert betekintések segíthetnek abban, hogy proaktívak legyünk, és előre lássuk a piaci változásokat és trendeket. Az eszköz segít abban, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzuk meg a tartalommarketing, a termékfejlesztés és az árazás terén, hogy maximális sikerrel járjunk a turisztikai piacon.

A Keyword Sheeter használata

Az eszköz bemutatása

A Keyword Sheeter egy egyszerű, de hatékony kulcsszókutató eszköz, amely hatalmas mennyiségű kulcsszóötletet képes generálni egyetlen kifejezés alapján. Az eszköz különösen hasznos lehet, ha széles körű ötletekre van szükségünk egy adott témában, és szeretnénk inspirálódni a különböző variációktól és kapcsolódó kifejezésektől.

A Keyword Sheeter működése

Az eszköz használata rendkívül egyszerű. Csak írjuk be a keresőmezőbe azt a kulcsszót, amelyre ötleteket szeretnénk kapni, és a Keyword Sheeter azonnal elkezdi generálni a kapcsolódó kulcsszavak listáját. Az eszköz lehetőséget kínál a lista exportálására is, így könnyen felhasználhatjuk az adatokat további elemzésre és tervezésre.

Példa egy fitness blogra

Tegyük fel, hogy egy fitness blogot vezetünk, és friss ötletekre van szükségünk a tartalomhoz. Ha a „fogyás” kulcsszót használjuk a Keyword Sheeterben, számos ötletet kaphatunk, mint például „fogyás tippek”, „fogyás étrend”, „fogyás gyakorlatok” és így tovább. Ezek az ötletek segíthetnek abban, hogy széles körű és változatos tartalmat készíthessünk, amely vonzó lehet az olvasók számára.

keywordsheeter

A kapott ötletek felhasználása

A Keyword Sheeter által generált ötletek segíthetnek abban, hogy kibővítsük a tartalomstratégiai tervünket és új, friss témákat találjunk, amelyek vonzóak lehetnek a célközönség számára. Az ötletek alapján készült tartalom növelheti a weboldal látogatottságát és javíthatja a SEO teljesítményt, mivel a különböző kulcsszavakra készült tartalom növeli a weboldal láthatóságát a keresőmotorokban.

A Keyword Sheeter hatékony alkalmazása

A Keyword Sheeter használata során érdemes figyelembe venni a relevancia és a specifikáció szempontjait. Válasszuk ki azokat a kulcsszavakat, amelyek a leginkább kapcsolódnak a weboldalunk profiljához és a célközönség érdeklődési köréhez. Az így kiválasztott kulcsszavak alapján készült tartalom segíthet abban, hogy a weboldalunkat a lehető legjobban pozicionáljuk a keresőmotorokban, és növeljük az organikus forgalmat.

A Keyword Tool használata

Az eszköz bemutatása

A Keyword Tool egy kiváló eszköz, amely segít a kulcsszókutatásban, és lehetővé teszi, hogy értékes kulcsszavakat és kifejezéseket találjunk weboldalunk számára. Az eszköz a Google Autocomplete funkcióját használja, és több mint 750 azonnali javaslatot kínál egyetlen kulcsszó alapján, beleértve a kérdéseket és előtagokat is.

A Keyword Tool működése

Az eszköz használata egyszerű. Csak írjuk be a keresőmezőbe a kívánt kulcsszót, válasszuk ki a keresőmotort és a nyelvet, majd kattintsunk a keresés gombra. A Keyword Tool ezután egy listát jelenít meg a kapcsolódó kulcsszavakról és kifejezésekről, amelyeket aztán felhasználhatunk a SEO stratégiánkban.

Példa egy online virágkereskedésre

Tegyük fel, hogy egy online virágkereskedést üzemeltetünk, és szeretnénk növelni a weboldalunk láthatóságát a keresőmotorokban. Ha a „virág szállítás” kifejezést használjuk a Keyword Toolban, számos kapcsolódó kulcsszót találhatunk, mint például „virág szállítás Budapest”, „gyors virág szállítás” vagy „olcsó virág szállítás”.

https://keywordtool.io/

A kapott kulcsszavak alkalmazása

A Keyword Tool által generált kulcsszavak segíthetnek abban, hogy jobban megértsük a potenciális ügyfelek igényeit és keresési szokásait. Az így kapott kulcsszavakat felhasználhatjuk a weboldalunkon a tartalom optimalizálására, hogy jobban megfeleljen a felhasználók keresési szokásainak, és javítsa a weboldalunk rangsorolását a keresőmotorokban.

A Keyword Tool hatékony felhasználása

A Keyword Tool használatakor érdemes figyelmet fordítani a kulcsszavak relevanciájára és versenyképességére. Válasszuk ki azokat a kulcsszavakat, amelyek a leginkább kapcsolódnak az üzleti tevékenységünkhöz, és amelyek segítségével növelhetjük a weboldalunk láthatóságát és vonzóbbá tehetjük azt a potenciális ügyfelek számára. Az eszköz segítségével hatékonyabb és célratörőbb SEO stratégiát alakíthatunk ki.

Záró gondolatok

A kulcsszókutatás létfontosságú eleme a sikeres online jelenlétnek és a SEO-nak. A bemutatott eszközök mindegyike egyedi módon járul hozzá a kulcsszó keresési folyamathoz, lehetővé téve, hogy széleskörű és részletes információhoz jussunk a különböző kulcsszavak és kifejezések használatáról, népszerűségéről és versenyképességéről.

Az eszközök használata során fontos, hogy kritikus szemmel vizsgáljuk az adatokat, és a lehető legtöbb forrásból szerezzünk információkat, hogy holisztikus képet kapjunk a kulcsszókutatás eredményeiről. Az adatok elemzésekor és a stratégiák kialakításakor mindig tartsuk szem előtt a célközönség igényeit és viselkedését, valamint a piaci trendeket és a versenyt.

Az eszközök használata mellett ne feledkezzünk meg a kreativitásról és az innovációról sem. A kulcsszó keresés nem csak arról szól, hogy megtaláljuk, milyen kulcsszavakat használnak az emberek, hanem arról is, hogy új és egyedi módon kommunikáljunk a közönséggel, és értékes, releváns tartalmat kínáljunk számukra.

Végül, de nem utolsósorban, a kulcsszókutatás folyamatos folyamat. A piaci körülmények, a felhasználói viselkedés és a keresőmotorok algoritmusai folyamatosan változnak, ezért rendszeresen frissíteni és finomítani kell a kulcsszó stratégiáinkat a legjobb eredmények érdekében.

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük